Airbus A380-as óriásrepülőgéppel fogja teljesíteni napi kilenc Dubaj-Doha járatából az egyiket az Emirates, mely a világ legrövidebb A380-as járata lesz. Eddig az összes járatot Boeing 777-300-asokkal repülte a légitársaság az útvonalon.

Fotó: Emirates | © AIRportal.hu

Fotó: Emirates

Az Emirates légitársaság 2016. december 1-től veti be a kétszintes óriásgépet az útvonalon a napi kilencből egy járaton, a többi nyolc járaton – legalábbis egyelőre – maradnak a legnagyobb Triplahetesek.

A Dubaj – Doha útvonalon eddig is óriási forgalmat bonyolított a légitársaság: január óta hétszázezer utast szállítottak, közlésük szerint a kereslet pedig folyamatosan nő.

Ez a járat lesz az Emirates 45. olyan útvonala, melyen menetrend szerint repül az A380-as óriásgépekkel és egyben

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

a világon a legrövidebb A380-assal teljesített útvonal, hiszen a két város légvonalban mindössze 379 kilométerre fekszik egymástól.

Az A380-asok az EK 841-es számú járatot fogják teljesíteni majd, mely helyi idő szerint reggel háromnegyed nyolckor indul Dubajból és 08:05-kor száll le Dohában. A járat 09:50-kor indul vissza Dohából és helyi idő szerint délben érkezik meg Dubajba. A két város között időzóna váltás van, a menetrend szerint a repülőút alig több, mint 1 órára van tervezve.

Dubaj és Doha között közúton mintegy 7 óra alatt lehet eljutni és 716 kilométert kell megtenni a Google Maps szerint.

Forrás: Google Maps | © AIRportal.hu

Forrás: Google Maps


A járatokat az Emirates háromosztályos A380-asai repülik majd, melyek 429 turista, 76 business és 14 első osztályú üléssel összesen 519 utas szállítására képesek.

Az Emirates a típus legnagyobb üzemeltetője, jelenleg 85 darab A380-as óriásgép repül a flottájában és további 57 darab repülőgépre rendelkezik megrendeléssel.

Az AIRportal.hu repülőjegy keresője szerint egy tetszőleges decemberi dátumra, 70.800 forintért lehet retúrjegyet foglalni egy főre, turista osztályra az útvonalra úgy, hogy oda és vissza is az A380-as fedélzetén repüljön az utas a 7 órás zötykölődés és két határátkelés helyett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!