A Virgin Atlantic kész újra együtt dolgozni a Flybe brit regionális légitársasággal, ha sikerül újraindítani a tavasszal becsődölt céget.

A Routes Online információi szerint a jövőbeni együttműködésről Shai Weiss, a Virgin Atlantic vezérigazgatója beszélt a CAPA légiközlekedési tanácsadó online konferenciáján. Mint mondta, állandó igényük lenne egy hasonló stratégiai partnerségre, amellyel egy légitársaság ráhordana a Virgin hosszútávú járataira.

„Örülünk annak, hogy a Flybe újabb lehetőséget kapott, és várhatóan ismét üzemel majd az Egyesült Királyság több régiójában” – fogalmazott Weiss.

(Fotó: AIRportal.hu)

A Virgin Atlantic vezetője azonban hangsúlyozta, hogy most a fő feladat cége megmentése, ennek érdekében 1,6 milliárd USA-dollár értékű tőkeemelést hajtottak végre, a költségcsökkentés jegyében pedig bezárták bázisukat a Gatwick-reptéren.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Flybe március 5-én állt le, miután nem sikerült állami forrásokat szerezni, a járvány pedig jelentősen visszavetette az utasforgalmat. A légicég tulajdonosai között szerepelt a Stobart Group mellett a Virgin Atlantic és a Cyrus Capital is, utóbbi júniusban már jelezte, szeretné újraindítani a regionális légitársaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csődbiztosok október közepén tudtak megállapodni a cég vagyonelemeinek eladásáról, ezeket a Cyrus Capitalhoz köthető Thyme Opco vállalat szerezte meg. Ekkor közölték, hogy 2021 elején az eredetinél kisebb méretű cégként újraindítanák a járatokat.

Fotó: AIRportal.hu

Annak idején, az első tulajdonosváltáskor még a Flybe átnevezését is kilátásba helyezték, Virgin Connect néven működtették volna. A Richard Branson vállalkozó üzleti körébe tartozó Virgin Atlantic-nak nagy szüksége lenne egy regionális partnerre, mert önmaga európai járatokat nem teljesít, a hosszútávú járatokra viszont öt éve nincs saját ráhordó partnere.