Balesetet szenvedett az ukrán légierő Antonov An-26 típusú repülőgépe az ukrajnai Csuhuiv légibázis közelében a péntek esti órákban.

Az 1977-ben gyártott katonai szállítógépet a kelet ukrajnai Harkov közelében működő reptérre végrehajtott leszállás közben érte a baleset.

Az An-26-os egy főút mellett csapódott a földnek a futópálya megközelítése közben az aviation-safety.net adatlapja szerint. A repülőgép több darabra tört, a roncsok kigyulladtak a helyszínen készült és a közösségi médiába feltöltött felvételek alapján.

Helyi médiaértesülések szerint röviddel a baleset előtt a pilóta azt jelentette, hogy a repülőgép egyik hajtóműve meghibásodott, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Az orosz RT hírcsatorna úgy értesült, hogy az ukrán ügyészi hivatal azt közölte: a fedélzeten 27 fő tartózkodott, közülük 25-en életüket veszítették. A repülőgép ukrán katonákat és a harkovi egyetemen a légierőnek képzett kadétokat szállított. A baleset helyszínéről két túlélőt szállították kórházba. Egyikük testfelületének nagy részén égési sérüléseket szenvedett, később életét veszítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A baleset körülményeinek kivizsgálását megkezdték az ukrán hatóságok.