Latin-Amerikában indítja el Boeing 737-800-asok áruszállítóvá alakítására szakosodott újabb üzemét a Boeing.

A Costa Rica-i Coopesa nevű, repülőgép-karbantartást, nagyjavítást, módosításokat, fejlesztéseket és felújításokat végző vállalattal hozza létre az első Ázsián kívüli Boeing 737-800 Boeing Converted Freighter (BCF) átalakításokat végző üzemét az amerikai gyártó.

A cég Alajuelában lévő telephelyén 2022-ben kezdi meg működését az első 737-800BCF-szerelősor, majd még abban az évben egy második is megnyílik.

Forrás: Boeing

A Boeing közleménye szerint az expressz szállítási piacon és az e-kereskedelem terén tapasztalt felfutás miatt nagy a kereslet az áruszállítóvá átalakított repülőgépekre, a Boeing 737-800BCF típusból eddig 180 példányra érkezett megrendelés 15 vevő részéről.

Az amerikai gyártó idén márciusban adta át az ötvenedik példányt a program 2016-os elindítása és a 2018-ban megszerzett tanúsítás óta. Az üzemeltetők között van az Amazon e-kereskedelmi óriás Prime Air légitársasága, a GECAS lízingcég, az indiai Spice Jet és az ír ASL Airlines is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismert, a Boeing eddig három kínai üzemben végezte ezeket az átalakításokat: a Boeing Shanghai Aviation Services (BSAS) Sanghajban, a Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering Company Limited (GAMECO) Kantonban és a Taikoo (Shandong) Aircraft Engineering Co. Ltd. (STAECO) Santungban. Eközben bővül a meglévő üzemek kapacitása is, a GAMECO már a harmadik gyártósorát indította el.