A Worldwide elnevezésű programja következő lépéseként Berlin-Tegel és Milánó-Malpensa repterén is kínál majd átszállást az Easyjet, a közeljövőben létrejövő megállapodás értelmében a Scoot, illetve a Singapore Airlines járataira foglalhatnak jegyet a diszkont cég utasai.

Újabb központon keresztül szállhatnak át a cég utasai (Fotó: Airbus)

Bejelentette a brit fapados légitársaság, az Easyjet, hogy a korábbiak után a közeljövőben újabb átszállási lehetőségeket kínál az utasainak – írja az aerotelegraph.com portál.

Ismert, majdnem pontosan egy éve kötötte az első megállapodást a cég, akkor London-Gatwick repterén keresztül a Norwegian és a kanadai Westjet járatai váltak elérhetővé.

A mostani, hamarosan létrejövő megállapodás értelmében Berlin-Tegelen a Scoot, Milánó-Malpensán pedig a Singapore Airlines járataira lehet majd jegyet venni az Easyjet honlapján.

A Scoot, amely a Singapore fapados hosszútávú járatokra specializált leánycége – és amely a rövid- és középtávú diszkont testvérét, a Tigerairt magába olvasztja -, a közelmúltban indította el berlini járatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Worldwide elnevezésű program részeként eddig a már említetteken kívül például az olasz Neos, a francia Corsair és a több országban jelen lévő Thomas Cook hosszú távú járatai váltak elérhetővé a brit diszkont utasainak.

Mint korábban megírtuk, az Easyjet tervei szerint folyamatosan bővítik a lehetőségeket, várhatóan többek közt a két párizsi reptér, Orly és Charles de Gaulle, valamint Amszterdam is átszállópontjukká válik.

A program nem a hagyományos, interline vagy code-share megállapodásokon alapul, hanem újfajta, úgynevezett virtuális HUB alapú rendszer, amely a közlések szerint egyszerűbb.