A Ryanair korábbi egyik vezető tisztviselője, Colin Casey bekerült az ír cég leányvállalatává vált Laudamotion igazgatóságába. A szakember nem rendelkezik önálló aláírási joggal, csak az eddigi vezetőkkel együtt. 

Miután a nyáron lezárulhatott a Ryanair többségi tulajdonszerzése az egykori Air Berlin-leánycégből újjáélesztett Laudamotion osztrák fapados légitársaságban, mostanra meg is született a vezetőségét érintő első döntés – írja az Irish Independent honlapja.

A 75 százalékban birtokos ír fapados beemelte az igazgatóságba a meglévő alapító, Niki Lauda, valamint Andreas Gruber mellé az egyik korábbi vezető tisztviselőjét, Colin Casey-t.

A leendő új arculat (Grafika: Laudamotion)

A dokumentumok szerint már meg is történt a szakember beemelése a cégiratokba, amelyek szerint nem rendelkezik önálló aláírási jogosultsággal, csak a többiekkel együttesen. A Ryanair rendelkezik opcióval a maradék 25 százalékra is, amely Niki Laudáé.

Mint megírtuk, nyár végén jelentették be, hogy új arculatot kap a cég, valamint hogy a 9 gépes saját Airbus-flotta a duplájára növekszik jövőre. Jelenleg a Lufthansától bérelt és a Ryanairtől kölcsönzött repülőgépek segítik az üzemelést, előbbieket némi vita után jövőre visszaadják a németeknek. A tervek szerint 2020-ig 30 darabra növekedhet a flotta mérete, vélhetően Airbus-típusokkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utóbbi időszakban a névadó és alapító Niki Lauda egészségügyi problémákkal küzd, azt nem tudni, hogy egyáltalán részt vesz-e még a cég irányításában az egykori autóversenyző.