Az ír fapados két új útvonalat tett elérhetővé a foglalási rendszerében október végétől Budapestről, cserébe kettőt viszont bezárt: jön Birmingham és Alicante, távozik East Midlands és Göteborg.

A Budapest és Alicante közötti útvonalon október 29-től hetente három járatot indít a Ryanair, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként.

A magyar fővárosból Birminghambe szintén október 29-től lehet majd eljutni az ír fapados járataival hetente kétszer, péntekenként és vasárnaponként.

Ez a járat a megszűnő East Midlands-i helyett kerül a menetrendbe, a két közép-angliai reptér mindössze nagyjából 60 kilométerre fekszik egymástól.

Fotó: AIRportal.hu

Mindkét most feltöltött útvonalra egyelőre a téli menetrend végéig, 2024. március 29-ig érhető el a repülőjegy-foglalás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair foglalási rendszere szerint East Midlands mellett november elején Göteborg felé is megszűnnek a járatok a Liszt Ferenc repülőtérről.

A rivális Wizz Air a Budapest és Alicante útvonalon négy, Birminghambe pedig kettő járatot üzemeltet hetente a téli menetrendben, utóbbi útvonalon a brit Jet2 is kínál heti két járatot.