Nem ért egyet az olasz versenyhatóság döntésével a poggyászszabályzat ügyében a Wizz Air, ezért bíróságon támadja meg a döntést – közölte lapunkkal a low-cost légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air közleményében azt írja, hogy „megerősíti, hogy megkapta az olasz versenyhatóság a légitársaság poggyászszabályzatával kapcsolatos döntését.

A Wizz Air nem ért egyet a versenyhatóság határozatával és indítványozni fogja annak bírósági felülvizsgálatát, ahogyan azt sikeresen tette korábban is, amely során az olasz bíróság felfüggesztette a versenyhatóság októberi ideiglenes intézkedését, ami megtiltotta Wizz Air jelen poggyászszabályzatának alkalmazását.

A Wizz Air álláspontja, hogy 2018 októberében bevezetett, kiterjedt hálózatában mindenhol érvényes poggyászszabályzata átlátható és a jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, amely garantálja, hogy minden utas ingyen felvihessen egy darab kézipoggyászt a fedélzetre, miközben hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb beszálláshoz.

A szabályzat a választás lehetőségét biztosítja az utasok számára, akik a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint. Az utasaink továbbra is csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket igénybe kívánnak venni. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a Wizz Air a továbbiakban nem kívánja kommentálni az olasz versenyhatóság döntését.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, milliós nagyságrendű bírságot kapott az olasz Antitrustitalia fogyasztóvédelmi hatóságtól a Ryanair és a Wizz Air a csomagszabályzat miatt. A Ryanair 3, a Wizz Air 1 millió eurós bírságot kapott.

Forrás: Ryanair