További két útvonalat jelentett be jövőbeni zágrábi bázisáról a Ryanair, az ultra low-cost légitársaság eközben bíróság elé vitte a Croatia Airlines állami megsegítéséről szóló döntést.

A Ryanair március végén jelentette be, hogy szeptemberben a horvát főváros repülőterén nyitja meg legújabb bázisát, ahonnan 12 új útvonalat nyit meg, és hetente 36 járatot üzemeltet a máltai bejegyzésű Lauda Europe leányvállalat Airbus A320-as repülőgépeivel.

A légitársaság máris bővítést jelentett be, szeptember 4-től még két útvonalon nyújt szolgáltatást a zágrábi bázisról.

Malmö és Weeze repülőtereire hetente két-két járat indul a horvát fővárosból.

Ezeket is a Lauda Europe A320-as gépei teljesítik majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Mindeközben a Ryanair az Európai Unió Bíróságához fordult a Croatia Airlines állami megsegítése ügyében. Az ír ultra low-cost légitársaság az Európai Bizottság decemberi döntését támadta meg, amely jóváhagyta a 11,7 millió eurós kormányzati forrást a horvát nemzeti légitársaság számára, a járvány miatt 2020. március 19. és június 30. között elszenvedett veszteségek kompenzálásaként. Mint ismert, a tavalyi év végén a horvát állami tulajdonú légitársaságban nagy értékű tőkeemelést is végrehajtott a kormányzat.

Korábban írtunk arról is, hogy a Croatia Airlines pedig panaszt nyújtott be a Zágráb Nemzetközi Repülőteret üzemeltető konzorcium felé, mivel álláspontjuk szerint az túl nagy kedvezményeket kínált a Ryanairnek. Az MZLZ 80 százalékos engedményt adott a fapadosnak a repülőtéri illetékből, és ingyenessé tette számára a leszállást, és míg a fapados légitársaság 3,5 euró (1256 forint) illetéket fizet utasonként, a Croatia Airlines továbbra is 17,5 eurót (6281 forint).

Forrás: Zagreb Airport