A korábbi hírekkel szemben nem a hosszú távú diszkont leánycége, a LEVEL számára vette meg az IAG-holding a Monarch gatwicki résidőit, hanem a British Airways fog bővülni a dél-londoni reptéren.

Bővítene a dél-londoni reptéren a brit zászlóvivő (Fotó: AIRportal.hu)

Willie Walsh, az IAG-holding vezetője szerint bár a jövőben nem elképzelhetetlen, de jelenlegi álláspontjuk szerint a hosszú távú diszkont járatokra létrehozott LEVEL nem nyit bázist London-Gatwick repülőtéren.

Az itt a Monarch csődje után megvásárolt le- és felszállási résidőket a British Airways fogja használni a bővülésre – közölte a vezérigazgató a flightglobal.com szerint a minap.

Korábban, mint megírtuk, még olyan hírek voltak, hogy a holding új fapados leánycége jelenhet meg a dél-londoni légikikötőben. Ismert, a LEVEL már bejelentette, hogy az idén júniusban megnyitott barcelonai bázisát jövőre Párizs-Orly követi.

Willie Walsh azt is elárulta, hogy a gatwicki résidők megszerzése a reptér iránti érdeklődésük jele, szerinte jó helyszín és szeretnének bővülni itt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Közlése szerint a British új nemzetközi útvonalakat nyit majd Gatwickről, a résidők átvétele eredményeként. Amint a portál felidézi, a brit légitársaság a második legnagyobb ezen a reptéren, és a közelmúltban bővítette itteni hálózatát Oakland és Fort Lauderdale felé. A jövő nyáron Las Vegasba és Torontóba indítanak járatot Gatwickről.

Bár ez csak feltételezés, de a kapacitása határain működő fő reptér, Heathrow elhúzódó bővítése és többször hangsúlyozott drágasága miatt lehetséges, hogy a British egyre nagyobb hangsúlyt helyez majd Gatwickre, ahol egyébként is jelen van és könnyen bővítheti itteni működését.

Az IAG nemrég adott sikeres ajánlatot a Monarch Airlines-t felszámoló KPMG-nek a résidőkre, miután egy bírósági ítélet a csődbe ment cégnek ítélte.