Csődeljárást kezdeményezett a FlyNiki egyik hitelezője a légitársaság ellen – írja az osztrák Kurier napilap. A lépés nem befolyásolja a légitársaság üzemelését.

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy egy osztrák utazásszervező kezdeményezte a csődeljárást az airberlinhez tartozó légitársasággal szemben. Ennek alapja egy kölcsön, amelyet még korábban biztosított az utazásszervező a FlyNikinek.

Úgy tűnik eddig volt türelem és a pénz visszaszerzése céljából megindították a csődeljárást, amely azonban a FlyNiki üzemét nem érinti, csupán néhány beszerzendő dokumentumon múlik és a társaság a megszokott üzemmenetben tudja reptetni gépeit.

Az airberlinhez tartozó osztrák légitársaság az anyavállalattal együtt abból a 150 millió euróból működik augusztus óta, amelyet a német állam biztosított, hogy a légitársaságnak ne a nyári szezonban kelljen a járatait leállítani. A társaság korábbi tulajdonosa, Niki Lauda korábbi Forma-1-es világbajnok jelezte, szívesen visszavásárolná magát az általa alapított cégbe. Később kiderült, hogy Lauda komolyan gondolta, amit mondott és a Condorral összeállva be is adott egy ajánlatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Eközben kiderült, hogy az International Airlines Group (IAG) is érdeklődik az airberlin iránt, legalább is bizonyos részében lát a British Airways és az Iberia tulajdonosa némi fantáziát.

Az érdeklődőknek múlt péntekig kellett benyújtaniuk a kötelező érvényű ajánlatukat, amelyekről szeptember 25-én döntenek a csődbiztosok és a légitársaság igazgatótanácsa. Eddig sajtóhírek szerint a Lufthansa, az Easyjet, Niki Lauda és a Condor, valamint más befektetők váltak ismertté mint ajánlattevők.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!