A brit fővárosba vinné azt a pert az Etihad, amelyet a csődbe ment Air Berlin felszámolóbiztosa kezdeményezett ellene, ugyanis ott volt a légitársaság hivatalos székhelye. Az igénnyel nem ért egyet az abu-dzabi vállalat, szerinte el fogják utasítani a keresetet.

A barátság a csőddel véget ért (Fotó: AIRportal.hu)

Miután tavaly év végén a csődbe jutott Air Berlin felszámolóbiztosa Németországban kártérítési pert indított a résztulajdonos Etihad ellen, az utóbbi a napokban azt közölte az aero.de cikke szerint, hogy Londonba vinné át az ügyet.

Ugyanis, mint az Abu-Dzabiban működő arab légitársaság közleménye emlékeztet rá, a légitársaság hivatalos székhelye a brit fővárosban volt.

Az arab cég az Air Berlin csődje kapcsán a felelőssége kizárásának megállapítását kérvényezte a londoni felsőbíróságon.

Emlékezetes, a német légitársaság felszámolóbiztosa szerint egy 2017-es dokumentumban az Etihad kötelezettséget vállalt arra, hogy 18 hónapon át finanszírozást nyújt, ám ezt később visszavonta, ezért is vált fizetésképtelenné a német légitársaság azon a nyáron. Legalább 500 millió, de akár 2 milliárd euró kártérítést szeretne a szakember az Etihadtól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lucas Flöther szerint az Etihad azért vinné Londonba a pert, mert „fél” a német bíróság előtt zajló eljárástól, de az Etihad szóvivője azt mondja, hogy megalapozatlannak tartják a kártérítési igényt, és meggyőződésük, hogy akárhol is zajlana az ügy, a bíróság a javukra döntene. Arra is utalt, hogy annak idején az Air Berlinnel kötött megállapodások részeként a vitás ügyek lefolytatásának helyszínéül Londont határozták meg.