Elindítja a második napi rendszerességű járatát Dubaj és Prága között az Emirates, az útvonalon tapasztalható, folyamatosan növekvő utasszám miatt .

Július 1-től a jelenlegi napi egy helyett, minden nap két járatot közlekedtet majd Dubaj és a cseh főváros között az Emirates. A cég szerint az útvonalon az utasszám folyamatosan és intenzíven növekszik, ezért döntöttek a kapacitásbővítés mellett.

Az új járatot a légitársaság 360 utasra székezett Boeing 777-300ER gépekkel repüli majd, így egészítve ki a jelenlegi Airbus A380-assal teljesített napi járatot.

Forrás: Emirates

Az Emirates így évente mintegy 260 ezerrel több férőhelyet kínál a jelenlegi kapacitáshoz képest.

A Boeing 777-es EK137-es járatszámmal menetrend szerint este nyolc óra előtt nem sokkal érkezik majd meg Prágába, ahonnan fél tíz után valamivel, EK138-as járatszámmal indul majd vissza Dubajba, ahova helyi idő szerint másnap reggel fél hatkor érkezik meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Innen remek átszállási lehetőségek nyílnak az utasok számára az Emirates hálózatán a Távol-Keletre, például a vietnami Ho Chi Minh Városba, Phuketbe, és több más kínai, ázsiai vagy ausztráliai célállomásra tartó járatára is.

Emellett az Emirates és a low-cost flyDubai közötti code-share megállapodás révén a cseh utasoknak kedvező átszállási lehetőségük nyílik olyan népszerű nyaralócélpontok irányába mint Zanzibár és Katmandu.

Az utaskapacitás mellett az új járattal a szállítható belly-cargo mennyiség is növekedni fog Prága és Dubaj között, ezt a kapacitást az Emirates kedvező áron kínálja majd a cseh cégeknek, így azok mostantól még jobb feltételekkel, még több árut szállíthatnak majd ki a közel-keleti régióba.