Az Airbus Helicopters a termékpaletta fejlesztésére, a szolgáltatási portfólió javítására és az ügyfél-elégedettségre helyezi a hangsúlyt a Helitech International kiállításon és konferencián.

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters)

Az Airbus Helicopters Amszterdam RAI kiállítási központjában (8-as csarnok, J60-as pavilon) állítja ki az EC130 T2 és az EC145 T2 forgószárnyasokat, és bemutatja, miként javult az ügyfélkiszolgálás minősége, különös tekintettel üzemeltetési szolgáltatásokra.

„A vállalatunk a közelmúltban vette fel az Airbus nevet, amely azt jelenti, hogy a vevők az Airbus brandhez köthető minőséget várják el mind az ügyfélkiszolgálás, mind a műszaki tartalom tekintetében.” – mondta Guillaume Faury, az Airbus Helicopters elnök-vezérigazgatója. „Az új standardoknak való megfelelés érdekében hajtottunk végre átalakításokat a cég szolgáltatási portfóliójában, így még jobban támogathatjuk ügyfeleinket céljaik elérésében.”

A leszállított forgószárnyasokat egész élettartamuk alatt karbantartási szolgáltatásokkal látja el a cég a vásárlók igényei szerint. Egy sokszínű és versenyképes szolgáltatási portfóliót alakítottak ki, amelynek többek között része a pótalkatrész-ellátási rendszer megújítása, az alkatrész bázis növelése, a javítási prognózisok optimalizálása, az ellátó lánc szorosabb integrációja, és egy új, globálisan bevezetett raktározási politika.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Az első a biztonság az Airbus Helicoptersnél, ezért is javítjuk a termékeink és szolgáltatásaink minőségét” – mondta Guillaume Faury.

A szalon első napján Faury úr is előadást tart az üzleti vezetők fórumán, és arról beszél, hogyan járulhatnak hozzá a gyártó és karbantartó cégek a helikopterpiac jövőbeni növekedéséhez, valamint arról, hogyan kezelhetők a kihívások és miként használhatók ki lehetőségek a kiegészítő szolgáltatások területén.

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

EC-145 (Fotó: Airbus Helicopters)


A Helitech International alkalmából a vállalat kiállítja az EC145 T2-est, az Airbus Helicopters népszerű kéthajtóművesének, az EC145-ösnek a továbbfejlesztett változatát, Arriel 2E hajtóművekkel, dupla FADEC-rendszerrel (Full Authority Digital Engine Control, teljeskörű digitális hajtóművezérlés) felszerelve. A gépet továbbfejlesztett főrotor- és farokrotor-áttétellel, az innovatív új Helionix avionikával, négytengelyes robotpilótával is ellátták, csakúgy, mint a típus leginkább látványos újításával, a vállalat Fenestron burkolt farokrotorjával.

A Fenestron új tervezésű meghajtóházzal működik, amelynek alacsonyabbak a karbantartási költségei, megduplázták a farokrotor-vezérlést és a hidraulikát. Mindezt egy új, ütésálló, teljesen kompozit-építésű farokrotor-tartó egészíti ki. Az EC145 T2 a Fenestron-technológia révén biztonságosabban hajthat végre földközeli manővereket, jobb a forgatónyomaték-vezérlése, csökkenthető teljesítménye vízszintes repüléskor, valamint alacsonyabb a zaj- és vibrációs szintje. Különösképp az EMS (Emergency Medical Servises, sürgősségi betegellátás) és a légi rendfenntartás (ALE, Airborne Law Enforcement) területén ért el az EC145 T2 vitathatatlan referencia-szerepet.

Az EC130 T2, amelyet szintén kiállítanak a Helitech International alkalmából, a könnyű egyhajtóműves helikopterek osztályában vált referencia-típussá: az Airbus Helicopters EC130-as családjának ez a legújabb tagja 2012, a program beindítása óta 120 megrendelést kapott. A jobb üzemteljesítmény, a megnövelt sokoldalúság és komfort-fokozat érdekében az EC130 T2 erősebb Arriel 2D gázturbinás hajtóművet kapott, modernizált áttételházzal. Az egyenletesebb repülés érdekében aktív vibráció-csökkentő rendszerrel is ellátták, az újratervezett kabinbelső teljesen lapos padlóval rendelkezik. Az EC130 T2 a helikopteres turistaipar alapgépévé vált, köszönhetően nagy ablakainak, kényelmes kabinjának és az általa nyújtott repülési élménynek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!