Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és a Lufthansa German Airlines, Európa legnagyobb légitársaság-csoportjának tagja a mai napon egy codeshare megállapodást kötött, amely kormányzati engedélyezéstől függően 2017 januárjában lép életbe – közölte lapunkkal a német légitársaság.

A mai napon továbbá bejelentették a Lufthansa Csoport és az Etihad Aviation Csoport 29%-os tulajdonában álló airberlin közötti, wet-lease típusú, vagyis a repülőgép és annak személyzetére is vonatkozó együttműködést.

A Lufthansa közvetlen európai járatokat üzemeltető légitársasága, a Eurowings és az Austrian Airlines megkötötték a megállapodást az airberlin 38 repülőgépéről, amelyek közül 33-at a Eurowings Csoport, ötöt pedig az Austrian Airlines fog használni. A megállapodást hat évre szólóan írták alá, és a hatósági jóváhagyástól függően 2017 februárjától lép életbe. A lízingdíjat szokásos piaci áron állapították meg.

A codeshare megállapodás értelmében a német légitársaság ‘LH’ kódja is rákerül az Etihad Airways naponta kétszer közlekedő Abu Dhabi – Frankfurt, illetve a szintén kétszer repülő Abu Dhabi – München járatára.

Ezzel párhuzamosan az Etihad ‘EY’ kódja kerül majd a Lufthansa nagy távolságú járataira, amelyek Frankfurt és a brazíliai Rio de Janeiro, illetve a kolumbiai Bogota közt közlekednek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Etihad München - Abu Dhabi járata felszállás közben Münchenből, háttérben az airberlin szolgálaton kívüli, letárolt repülőgépeivel és néhány Lufthansa repülőgéppel. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Etihad München – Abu Dhabi járata felszállás közben Münchenből, háttérben az airberlin szolgálaton kívüli, letárolt repülőgépeivel és néhány Lufthansa repülőgéppel. (Fotó: AIRportal.hu)


“Németország már régóta kulcsfontosságú piac az Etihad Aviation Csoport számára és a Lufthansával kötött új megállapodás jelzi elköteleződésünket Európa legnagyobb légi szállítója iránt. A Lufthansát világszerte rendkívüli elismerés övezi és örömömre szolgál, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk utasaink elégedettsége érdekében. Ezen felül az airberlin kisebbségi tulajdonosaként teljes mértékben támogatjuk a szintén a mai napon a Lufthansa és az airberlin között kötött, 38 airberlin-gépről szóló megállapodást. Az Etihad Airwayshez hasonlóan a Lufthansa is egy előre tervező szervezet, amellyel hasonlóan gondolkodunk, és amellyel erős, kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatot építünk ki” – mondta James Hogan, az Etihad Aviation Csoport elnök-vezérigazgatója.

“Nagyon örülünk az Etihad Aviation Csoporttal kötött megállapodásunknak. Az airberlinnel kötött wet-lease alapú együttműködésünk felgyorsítja a Eurowings Csoport növekedését. A Lufthansa és az Etihad közötti codeshare megállapodás révén az utasok élvezhetik a két társaság hálózatának előnyeit. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a jövőben más területeken is együttműködünk” – modnta Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport elnök-vezérigazgatója.