Az Egyesült Államokon belül nagy a fapados kínálat, azonban ha nem sikerül olcsó repülőjegyet kifogni, akkor is van egy megoldás: a Megabus fapados busztársaság már egydolláros jegyeket is értékesít.

Európában nem számít kuriózumnak az, hogy olcsón repülhetünk: a Ryanair vagy Wizz Air honlapján kis szerencsével mondjuk 6000 forint körüli összegért is hozzájuthatunk egy-egy jegyhez. Az Egyesült Államokban is ki lehet fogni 20 dollár körüli áron egy útra szóló jegyeket bizonyos viszonylatokon, azonban ha ez nem sikerül, ennek az összegnek akár a többszöröse is lehet az egyirányú repülőjegyek ára, még akkor is, ha időben megvesszük.

Létezik azonban egy megoldás arra, hogy olcsón utazzunk az országon belül, ez pedig nem más, mint a buszos utazás.

Az amerikai fapados busztársaság, a Megabus már egy dollárért is értékesít buszjegyeket.

Ez a jegy alapára, azonban a végső összeg sem lesz sokkal több: 2,50 dollárba kerül a kezelési költség, tehát gyakorlatilag 3,50 dollárból megoldható egy New York – Boston, New York – Washington, vagy akár egy Los Angeles – Las Vegas egyirányú út. Jól hangzik, igaz?

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagyon olcsó buszjegyeket akkor lehet találni, ha időben, legalább hetekkel, hónapokkal előre megvesszük – a közeli időpontokra általában több pénzbe kerül a buszjegy.

Egy közel 450 km-es útért kezelési költséggel együtt 3,5 dollárt kell fizetni – nem rossz ajánlat, ugye?

Buszon utazni hosszadalmas, azonban a Megabusnak jó a szolgáltatása. Mi a New York – Washington útvonalat tettük meg 3,50 dollárért. A buszok mosdókkal rendelkeznek, az ülések hátradönthetők, mindegyik székhez tartozik konnektor, sőt, ingyen Wi-Fi is van a buszokon. Az 5 és fél óráig tartó úton egy pihenő volt csak, de összességében kellemesen telt el az utazás.

Repülni – véleményünk szerint – sokkal jobb élmény és kényelmesebb, gyorsabb is, azonban ha Amerikában járunk és spórolni szeretnénk, akkor érdemes megfontolni a buszozást is. Az egymástól pár órára elhelyezkedő városok közti közlekedésre jó alternatíva lehet a Megabus, azonban ha nagyobb távot szeretnénk megtenni, akkor repülés által pénzt ugyan nem, de időt rengeteget spórolhatunk.

A buszok külsején is az 1 dolláros buszjegyeket reklámozzák (forrás: megabus.com)