Jelképes összegért értékesítette az Air Seychelles légitársaságban meglévő tulajdonát az Etihad Airways, a 40 százalékos részesedést szimbolikus összegért vette át a Seychelle-szigetek kormánya.

Újra teljesen állami tulajdonba került az Air Seychelles, miután a kormány szimbolikus,
1 amerikai dolláros vételáron kivásárolta az Etihad Airways 40 százalékos tulajdonrészét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormánynak mik a további tervei a légitársasággal, nemzeti tulajdonban marad, vagy keresnek számára egy új pénzügyi, illetve szakmai befektetőt.

Az Air Seychelles flottájában jelenleg mindössze két Airbus A320neo és öt DHC-6 Twin Otter-400 típusú repülőgép teljesít szolgálatot, de korábban Airbus A330-200-asokat is üzemeltetett. Utolsó A330-as gépét 2018-ban adta vissza a lízingcégnek, miután hosszútávú járatainak megszüntetéséről döntött a cégvezetés.

Fotó: Air Seychelles

Az Etihad Airways így újabb befektetésétől szabadult meg, az abu-dzabi központú légitársaság 2012 óta rendelkezett tulajdonrésszel a cégben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt évtizedben több milliárd dolláros felvásárlásokkal kezdett az Etihad Airways egy globális hálózat kiépítésébe, nem túl sikeres légitársaságok megvételével. A portfólióhoz tartozott az Air Berlin, az Alitalia és a Virgin Australia is, az Air Serbiában meglévő részesedése idén év elején csökkent 49-ről 18 százalékra.

A 2019-ben leállt, de még létező indiai Jet Airways-ben jelenleg is rendelkezik tulajdonnal a légitársaság.

Eközben az Etihad Airways is súlyos pénzügyi problémákkal küzd évek óta, és jelentős átszervezés alatt van, amelyről itt írtunk bővebben.