Elállt a Boeing 737 MAX-ok vételétől a szaúdi Flyadeal diszkont légitársaság, helyettük Airbus A320neókat vásárol a társaság.

A Reuters hírügynökség információi szerint a légitársaság a MAX-okat érintő problémák és a hónapok óta tartó repülési tilalom miatt döntöttek úgy, hogy meglévő szándéknyilatkozatukat nem véglegesítik és inkább az európai gyártótól vásárolnak repülőgépeket.

A társaságnak 30 darab MAX-ra volt rendelése, emellett további 20-ra szerzett opciós jogot listaáron számolva összesen közel 6 milliárd dollár értékben.

A Boeing elismerte, hogy a szaúdi cég elpártolt mellőlük, az amerikai gyártó tájékoztatása szerint a gép leszállításával kapcsolatos határidők miatt döntött úgy a cég, hogy visszamondja a szerződést.

Fotó: AIRportal.hu

Az állami Saudi Arabian Airlines által birtokolt, 2017 szeptemberében elindított Flyadeal jelenleg 11 darab Airbus A320-ast üzemeltet, amelyeket bérelnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbusszal a Saudi Arabian Airlines szerződött le 30 darab A320neóra, ezeket a gépeket fogják átadni a fapados leányvállalatnak. A szerződés szerint további 20 gépre opciót is szerzett a légitársaság.

Az első repülőgépek várhatóan 2021-ben érkeznek meg a Flyadeal flottájába, amely így kizárólag Airbusokból fog állni.

Forrás: Boeing