Jövő nyár helyett idén novemberben megérkezik az Emirateshez a gyártás megszüntetésével elkészülő legutolsó Airbus A380-as, a cégvezető szerint a következő két évtizedben is fontos típusuk marad az óriásgép.

A légitársaság közlése szerint összesen még három új A380-as érkezik a dubaji bázisra.

Mindegyikben lesz prémium turista osztály, emellett az üzleti osztályon privát fülkék, az első osztályon zuhanyzós mellékhelyiségek is lesznek.

Forrás: Emirates

Tim Clark, az Emirates elnöke a közlés szerint azt mondta, sikerült megállapodniuk a gyártóval arról, hogy fél évvel előrébb hozzák az utolsó gép átvételét, mindhárom A380-as finanszírozása már most biztosított.

Emellett leszögezte: a következő két évtizedben az Emirates marad a legtöbb A380-ast üzemeltető légitársaság, és további befektetéssel folyamatosan modernizálni fogják óriásgépeik fedélzetét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates az utazási korlátozások enyhülésével októbertől több tucat útvonalon állítja újra forgalomba a típust: egyebek között Amman, Kairó, Düsseldorf, Frankfurt, München, Moszkva, Bécs, Zürich, London, Manchester, New York, Los Angeles, Washington, Toronto és Kanton felé.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szóban forgó utolsó Airbus A380-as tavaly szeptember végén gördült ki a toulouse-i gyártócsarnokból. A gép jelenleg Hamburgban van, ahol megkapja végleges festését, berendezik a kabint, és elvégzik az átadás előtti utolsó simításokat.

Az európai repülőgépgyártó tavaly februárban döntött az óriásgép programjának megszüntetéséről és a gyártósorok 2021-es leállításáról.