Az illetékes bíróság elutasította azt a beadványt, amellyel egy utazásszervező csődeljárást kezdeményezett a Fly Niki ellen. Az Air Berlin-leánycég ugyanis nem része az anyavállalat fizetésképtelenségi helyzetének, ám a holding részekre bontásában épp ezért kulcsszerepe lehet majd.

Az osztrák Air Berlin-leány egykori A320-asa (Fotó: AIRportal.hu)

Megalapozatlanságra hivatkozva visszautasította a korneuburgi tartományi bíróság a Fly Niki ellen benyújtott csődeljárási kérelmet – írja az aero.de portál.

Amint lapunk is beszámolt róla, a napokban ezt a kérelmet az egyik hitelezője, egy utazásszervező adta be. Eddig az osztrák légitársaság nem jelentett fizetésképtelenséget, szemben az anyacégével, az Air Berlinnel.

Az anyavállalat számára nyaralójáratokat üzemeltető Fly Niki kulcsszerepet játszik az Air Berlinre beadott vételi ajánlatokban, a hírek és az ügyletre rálátó források szerint, főképp amiatt, hogy nincs csődeljárás alatt. A német légitársasági holding részekre bontásában az informátorok szerint a Lufthansához kerülne a Fly Niki, a Eurowings részévé válva.

Ugyanakkor az egykori alapító-tulajdonos, Niki Lauda is kifejezte vételi szándékát, a hírek alapján a Condorral karöltve. A holdig részeire beadott ajánlatokról érkezett újabb hírek szerint viszont valószínűleg a Lufthansa és az Easyjet viheti a legfőbb egységeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.