Halálos baleset történt a texasi Austin-Bergstrom Nemzetközi Repülőtéren helyi idő szerint csütörtökön este, a Southwest Airlines leszálló Boeing 737 repülőgépe elütött egy embert, aki illegálisan jutott be a repülőtér területére – erősítette meg a repülőtér üzemeltetője.

Az eseményben érintett N401WN lajstromjelű, Boeing 737-700 típusú repülőgép a Southwest Airlines WN 1392 számú, Dallas – Austin járatát teljesítette, amely csütörtökön este 8 óra után érkezett a repülőtérre.

A repülőgép pilótái röviddel a földet érést követően vették észre az útjukban lévő személyt, de arra már nem volt esélyük, hogy biztonságosan átstartoljanak, vagy elkerüljék az ütközést.

A helyi sajtóban megjelent felvételek szerint a repülőgép bal oldali (1-es számú) hajtóműve ütközött a repülőgép leszállására kijelölt 17R futópályára tévedt személynek. A hajtóműgondolán láthatóak az ütközés nyomai.

A balesetet követően a pilóták biztonságosan meg tudtak állni a repülőgéppel, majd jelentették az eseményt a légiforgalmi irányításnak. A repülőgép ezt követően a terminálhoz gurult, ahol az utasok és a személyzet biztonságban elhagyták a repülőgép fedélzetét. Az eseményben a fedélzeten tartózkodók közül nem sérült meg senki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér üzemeltetője mentőt hívott és értesítette a hatóságokat. A balesetben az elütött személyt a futópályán találták meg, a helyszínre érkező mentőegység már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az austini rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, egyelőre nem tudni, hogy az áldozat milyen indítékkal és hogyan jutott be az aktív futópályára.