A Lufthansa Frankfurtból Párizsba közlekedő, LH 1034 számú járatát teljesítő A320neo gépének bal oldali főfutója a leszállást követő gurulás során tért le a gurulóútról.

A D-AINA lajstromjelű repülőgép – mely az elsőként átadott A320neo – szerda kora délután érkezett a párizsi CDG repülőtérre, de a leszállást követő,

terminálhoz történő gurulás során a repülőgép bal oldali főfutója elhagyta a gurulóút felületét. A főfutó a gurulóút melletti füves talajon állt meg.

A repülőgépet a pilóták megállították, a repülőgép fedélzetén tartózkodó 150 utast a gurulóúton szállították ki és buszokkal szállították a terminálhoz.

A repülőtér forgalmát nem kellett korlátozni az esemény miatt, de a LH 1035 számú, Frankfurtba közlekedő járatot törölték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esemény során nem sérült meg senki, de a francia balesetvizsgáló testület (BEA) vizsgálatot indított, az okok kiderítésére – számolt be az airlive.net.

Ajánló Kipróbáltuk a Lufthansa első A320neo repülőgépét

2016. február 12-én pénteken Hamburgban adta át ünnepélyesen az Airbus a Lufthansa az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo repülőgépét. Az átadó ünnepséget követően Hamburgból Frankfurtba repültünk a vadonatúj A320neo fedélzetén. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!