A napokban folytatja a tárgyalásokat a Lufthansa-holding az Alitalia megvételéről, sajtóhírek szerint a kormány január végéig szeretné lezárni a folyamatot, de a legfőbb kérdés még mindig a munkahelyek megmentése. Úgy tűnik, az Easyjet ajánlatát pedig nem fogadta el az olasz fél.

Január végéig, de akár tavaszig is elhúzódhatnak a tárgyalások a Lufthansával (Fotó: AIRportal.hu)

Az Il Messaggero lap információi szerint a Lufhtansa-holding képviselői a napokban Rómában tárgyalnak az Alitalia átvételének feltételeiről – írja a ch-aviation.com portál. A német vállalat az információk szerint 250-300 millió eurót fizetne az olasz légitársaság nagy részéért. A Lufthansa csökkentené az Alitalia flottáját, a hosszú távú járatokat fejlesztené, a 8000 dolgozóból hatezret venne át, és a földi kiszolgáló egységre nem tart igényt.

A sajtóhírek szerint az olasz kormány elutasította az Easyjet ajánlatát.

Így a Lufthansa a legvalószínűbb vevő, mert az ő ajánlata biztosítja az olaszok szerint az Alitalia hosszú távú megmaradását.

Amint arról beszámoltunk, az ügylet legnagyobb kihívása azonban a munkavállalók helyzete, az olasz fél szeretné, ha minél több állás megmaradna, legfeljebb ezer dolgozó elbocsátását tartják elfogadhatónak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az olasz kormány a hírek alapján január végéig szeretné lezárni a tárgyalásokat, hogy még a tavaszi választások előtt rendeződjön a légitársaság jövője. Ám a Lufthansa nem siet, és akár az új parlament megalakulása utánig is elhúzhatja a megegyezést.

Az ügylet része lehet, hogy néhány római és a Milánó-Linate reptéren meglévő résidőtől megválna az Alitalia, amelyeket aztán az Easyjet kaphatna meg.