Sikeresen túl van az extrém forró éghajlaton elvégzett teszteken az Airbus A350-1000 prototípusa. A teszteket az MSN065 gyártási számú prototípuson végezték el az Al Ain nemzetközi repülőtéren.

Forrás: Airbus | © AIRportal.hu

Forrás: Airbus

A próbák július 4 és 7. között zajlottak a sivatagi repülőtéren, a szakemberek 40 Celsius fok feletti hőmérsékleti értékek között tesztelték a repülőgép rendszereinek és a fedélzeti berendezések működését és többek között az utastér földi hűtésének teljesítményét.

Az európai repülőgépgyártó évek óta az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Ain nemzetközi repülőtéren végzi a hasonló teszteket.

A próbák eredménye szerint a repülőgép az összes paraméternek megfelelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A350-1000-es első példánya még idén év végéig kereskedelmi forgalomba áll a gyártó tervei szerint. A hosszabb törzsű XWB változatból összesen 211 darabra érkezett megrendelés 12 ügyfél részéről.

Ajánló Bemutatták a Lufthansa A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…


Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…