Felborult egy Emirates Boeing 777-300ER repülőgépet kiszolgáló földi kiszolgáló eszköz Iszlámábád repülőterén.

Forrás: historyofpia.com

Az Emirates EK 614-es járatát teljesítő, A6-END lajstromjelű Boeing 777-300ER repülőgép mellett egy mozgásukban korlátozott utasok ki- és beszállítását végző speciális repülőtéri jármű, egy úgynevezett ambulift borult fel.

Az ambulift egy olyan – cateringes teherautóhoz hasonló – jármű, melynek utasterét a repülőgép mellett egy hidraulikus szerkezet felemeli a repülőgép ajtajának szintjéhez, így a mozgásukban korlátozott utasokat át tudják tolni a repülőgép fedélzetére.

A repülőgép jobb oldali második ajtajánál dolgozó ambulift az utastér felemelése közben, vagy már felemelt állapotban dőlt az oldalára.

A járműben tartózkodó 5 (más hírek szerint 7) utas és egy földi kiszolgáló dolgozó súlyosan megsérült, kórházba kellett őket szállítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felborult jármű a repülőgép kettes számú, GE90-es típusú hajtómű beömlőnyílását is megrongálta. A légitársaság egy másik repülőgépet küldött a járat teljesítésére, amely mintegy 11 és fél órás késéssel tudott felszállni Iszlámábádból. A balesetben érintett repülőgép egyelőre nem tudta elhagyni a repülőteret.

Az ilyen járműveket az utastér felemelése előtt megfelelően le kell talpalni, feltehetően és a fotók alapján ez ebben az esetben elmaradt.