A Finnair is bevezeti a prémium turista osztályt a hosszútávú járatait teljesítő Airbus A330-asokon és A350-eseken, amelyeken az üzleti és turista osztály és az ételkínálat is megújul.

A légitársaság tájékoztatása szerint összesen 200 millió eurót költenek a projektre, az új kabinosztály március 1-től foglalható. Ezekkel a gépekkel repülnek majd az új célállomásokra, Puszanba, Tokióba, Dallasba és Seattle-be is.

A turista osztályon a szövet borítást kapnak az ülések, és megújult, a tájékoztatás szerint felhasználóbarátabb lett a fedélzeti szórakoztató rendszer.

Az új prémium turista osztályon ehhez viszonyítva közel 50 százalékkal több helyet biztosítanak, és összesen 26 széket áll majd rendelkezésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ergonomikus kialakítású ülések memóriaszivacs borításúak, 20 centimétert hátradönthető a támlájuk, lábtámasszal ellátottak, fejtámlájuk 6 irányban állítható, a laptopoknak pedig külön tárolót alakítottak ki.

Emellett minden utasnak külön lámpa is jutott, a töltésről univerzális elektromos csatlakozó, valamint USB-A portok is gondoskodnak, a megújult fedélzeti szórakoztató rendszer 13 hüvelykes képernyőkön keresztül érhető el. A szövet borításokat egy régi partner, a Marimekko, a porcelánokat Harri Koskinen és Iittala tervezte.

A légitársaság a HAECO Vector prémium turista üléseit választotta, a Finnair lesz az első fuvarozó, amely ezt a terméket használja. A gyártó a karbantartás mellett a székek beszerelését is elvégzi.

Megújul az üzleti osztály is, a Collins Air Lounge ülései a finn cég letisztult formai jegyeit és színeit viselik magukon, a sík ággyá alakítható ülések a Nordic üzleti váró hangulatát idézik.

Az osztályon alapvető kelléknek számító takarók, párnák és piperecsomag természetesen itt is elérhető, minden üléshez saját hangulatvilágítás tartozik, a privát szférát az ülések fix héjszerkezete biztosítja. Mivel az egyes ülőhelyeket ajtóval nem lehet elválasztani, ezért a társaság nem suite-nak, hanem lounge-nak nevezte el a terméket.

A személyes eszközöket a gurulás és felszállás idejére külön erre a célra kialakított tárolókban lehet elhelyezni, az üléseknél USB-A és USB-C csatlakozók, valamint univerzális hálózati csatlakozó, sőt vezeték nélküli töltőpad is rendelkezésre áll.

A fedélzeti szórakoztató rendszerhez internet-hozzáférést is biztosítanak, az érintőképernyő 18 hüvelyk átmérőjű.

Az ülésekkel együtt az étel- és italkínálat is megújul, akár hatfogásos étkezés is választható, emellett a prémium osztályú utasok fogadására használt tér is átalakul.