Háromra bővíti naponta közlekedő járatainak számát Helsinki és Budapest között a Finnair. A finn légitársaság nyári menetrendi időszakban indít a meglévő két napi járat mellé egy úgynevezett éjszakázós járatot Budapestre.

Fotó: AIRportal.hu

Az új AY 1267-es számú járat 2018. április 29-én közlekedik először, helyi idő szerint 22:10-kor indul Helsinkiből és két és fél órás repülést követően 23:40-kor száll le Budapesten.

A repülőgép az éjszakát Ferihegyen tölti és másnap reggel indul vissza Helsinkibe.

Az AY 1268-as 2018. április 30-án közlekedik először, reggel 7 óra negyven perckor száll fel Budapestről és 11 órakor érkezik meg Helsinkibe.

A Finnair közlése szerint a légitársaság az új járattal az USA irányába közlekedő járataira kíván kedvezőbb csatlakozást kínálni a budapesti utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatokra már lehet foglalni a légitársaság saját repülőjegy keresőjében.

A légitársaság közleménye szerint a harmadik napi járat szezonális, azaz csak a nyári menetrendi időszakban foglalható.

A Finnair növekedési stratégiájának részeként más európai útvonalain is bővítéseket jelentett be: 2018 júniusától a légitársaság megemeli járatainak számát Lisszabonba, ahova a nyári szezonban már naponta közlekedik majd. A nyári időszakban a Finnair már heti 18 járatot közlekedtet Barcelonába, valamint Krakkóba heti kettő, Genfbe heti egy plusz járatot indít. A cég újra megnyitja járatát Asztanába, ahova júliusban és augusztusban hetente két alkalommal közlekednek majd a repülőgépeik.

A 2018/19-es téli menetrendben a légitársaság heti 10-re emeli járatszámát Madridba és Reykjavíkba is plusz két járatot indít hetente, valamint 15%-kal növeli a Lapföldre közlekedő járatok számát az ázsiai utasok részéről megnövekedett kereslet miatt.