A budapesti repülőtéren működő Menzies Aviation Cargo Hungary megszerezte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által elismert CEIV Pharma tanúsítványt, amely a hőmérsékletre érzékeny gyógyszerküldemények megfelelő kezelésének biztosítékát jelenti.

A CEIV Pharma minősítés megszerzése a Menzies Aviation közleménye szerint bizonyítja a magyar leányvállalat képességét arra, hogy biztonságosan kezeljen nagy értékű, időérzékeny és ellenőrzött hőmérsékletet igénylő gyógyszerszállítmányokat.

A budapesti repülőtéren a Menzies szolgálja ki többek között az Emirates, az Aeroflot, a Cargolux, a LOT Polish Airlines és a Finnair járatait a 2020-ban megnyitott légiáru-kezelő létesítményében.

A cég több mint 70 dolgozója évente 35 000 tonna árut kezel a 4100 négyzetméteres raktárában, amelynek éves kapacitása 45-50 ezer tonna.

A Menzies budapesti bázisa a legmodernebb hűtőberendezéssel rendelkezik az egészségügyi szállítmányok kezelésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport

A Menzies Aviation közleménye kitért arra is, hogy egyre több repülőtéren meg kívánja szerezni a CEIV Pharma minősítést, Budapesttel együtt a londoni Heathrow-n működő bázisa is megkapta a tanúsítványt.

A Budapest Airport márciusban jelentette be, hogy a gyógyszerszállítás minden fázisára kiterjedő minőségbiztosítási rendszert vezet be Magyarországon, a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) vezetésével. A szállítmányozó, fuvarozó és földi kiszolgáló cégekkel közösen elindított projekt célja, hogy az egészségügyi szállítmányok szigorúan ellenőrzött körülmények között, gyorsan és biztonságosan érjenek célba. Amint korábban megírtuk, a ferihegyi Cargo Cityben működő másik nagy földi kiszolgáló cég, a Celebi Ground Handling Hungary Kft. idén március végén kapta meg ezt a tanúsítványt.

A CEIV Pharma (Center of Excellence of Independent Validators for Pharmaceutical Logistics) az egyik legszélesebb körben alkalmazott tanúsítási rendszer, amellyel már közel háromszáz nagyvállalat, légitársaság és repülőtér élt, a világ minden kontinensén. Bevezetésével a Budapest Airport és partnerei olyan globális hálózathoz csatlakoznak, amely kiváló új export-import lehetőségeket nyit meg Magyarország számára.