Nem mindennapi dologra bukkantak az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi hivatalának munkatársai az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren, egy ecuadori utas közel egykilós főtt malacfejet csomagolt a feladott poggyászába.

A hivatal munkatársai kedden Hardy nevű K-9 keresőkutyájukkal bukkantak rá a bőrönd nem mindennapi tartalmára, a kutya ugyanis jelzett annak vizsgálata után.

A poggyászt, amely tulajdonosával együtt Ecuadorból érkezett az USA-ba ezért az ilyenkor szokásos eljárásrend szerint felnyitották, így került elő az alufóliába csomagolt, csaknem egy kilós főtt malacfej. (Más források egész malacot is említenek.)

A szállítmányt természetesen humán- és állat-egészségügyi okok miatt elkobozták, a szabályok szerint ugyanis semmilyen más kontinensről érkezett mezőgazdasági termék és húskészítmény, köztük a sertés vagy abból készült étel sem vihető be az USA-ba.

Forrás: Twitter

Ötszáz dolláros bírság egy almáért

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Még tavasszal írtuk meg, hogy ötszáz dolláros bírságot fizethet egy colorado-i nő az amerikai vámhatóságoktól egy fedélzetről magával vitt almáért.

A nő egy Párizsból az USA-ba tartó Delta Air Lines-járat fedélzetén kapott egy almát a  fedélzeti ellátás részeként. A nő a repülés utolsó szakaszában kapott gyümölcsöt nem fogyasztotta el a gép fedélzetén, hanem a kézicsomagjába tette és magával vitte.

A repülőtéren az amerikai vám és határőrizeti szervek szúrópróbaszerű ellenőrzés keretében átvizsgálták a nő csomagjait. A járat fedélzetén kapott alma a Delta által adott műanyagtasakban került elő a nő csomagjából. A vámhatóság képviselője ezt követően közölte, hogy 500 amerikai dollárra megbírságolja a nőt az almáért, annak ellenére, hogy a csomagoláson látható volt, hogy a gyümölcsöt a Delta adta az utasoknak.