Kis mértékben módosult a dubaji légitársaság flottájának arculata, amit egyik Airbus A380-as óriásgépén mutatott be a nagyközönségnek.

Az Emirates modernizálta az 1999 óta használt festését, az új dizájn modernebb és dinamikusabb arculatot kölcsönöz a dubaji légitársaság gépeinek a cég közleménye szerint.

A legfontosabb eltérés a korábbi arculattól, hogy a gépek függőleges vezérsíkján az Egyesült Arab Emírségek zászlója 3D hatású grafikával jelenik meg.

Az arab kalligráfiával írt logó piros háttéren fehér színnel a repülőgépek wingletjeinek (amelyiknek van) külső oldalára került, a törzs felé eső oldalán pedig a vezérsíkhoz hasonló módon az ország zászlója szerepel.

A törzsön az angol és arab nyelvű, aranyszínű felirat 32,5 százalékkal nagyobb lett, és már nem szerepel a cég weboldalának url-je, a törzs alján viszont megtartották a 2005-ben bevezetett piros márkajelzést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani az Emirates festésmintájának harmadik változata, a légitársaság 1985-ös indulásakor bemutatott eredeti arculatot a brit Negus & Negus tervezőcég készítette.

Aztán 14 évvel később, az Emirates első Boeing 777-300-asának 1999-es dubaji légi szalonon történt átadásakor frissítették először a dizájnt, ezt már a cég saját tervezőcsapata alkotta meg, ahogy a mostani frissítést is.

Forrás: Emirates

Elsőként az A6-EOE lajstromjelű Airbus A380-as kapta meg a ráncfelvarráson átesett dizájnt, a gép felújításával és karbantartásával a héten készült el a légitársaság.

Az új festést fokozatosan vezetik be az Emirates többi gépén is, az év végéig várhatóan mindössze 24 repülőgép, köztük 17 Boeing 777-es kapja meg a felfrissített mintát.

A légitársaság első Airbus A350-esének 2024 augusztusában esedékes átadásától kezdve az Emirates összes új repülőgépe már ezt a festést kapja meg.