Újabb potyautas akadt a hatóságok horgára, de ezúttal élve. A férfi Tajvanról próbált meg egy Boeing 737-es potyautasaként elutazni, de még időben észrevették. Több, mint valószínű, hogy az életét mentették meg.

A Taiwan News a kínai United Daily News kínai nyelvű beszámolójára hivatkozva azt írta, hogy a China Airlines 28-as, Tajpej-Airai járatát teljesítő gép felszálláshoz készülődött a Taojüan Nemzetközi Repülőtéren, amikor a mögöttük haladó Asiana Airlines járat pilótái észrevették, hogy egy illetéktelennek tűnő férfi egyszer csak megjelenik a futópálya melletti zöld területen, majd ráugrik a gép futóművére.

A radaradatok szerint az aznap járatot a B-18665-ös lajstromú Boeing 737-800-as teljesítette.

A személyzet azonnal jelentette az esetet a toronyirányításnak és a hatóságok értesítése mellett kérték, hogy a China Airlines járata azonnal szakítsa meg a felszálláshoz való készülődést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hatóságok elfogták a férfit, akinél semmilyen személyazonosító irat nem volt, és beszélni sem volt hajlandó. A TVBS tajvani kereskedelmi csatorna úgy tudja, hogy orosz állampolgárról van szó.

Azt egyelőre vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott a géphez, mivel ehhez biztonsági zónán kellett áthaladnia. Mi több, a hatóságok még azt sem tudják, hogy a férfi hogyan jutott az országba, így ezt is vizsgálják.

A járat végül 3 órás késéssel tudott elindulni.

Az elmúlt időszakban egyre többször fordult elő főleg Afrikában, hogy potyautasok a futóműaknába mászva próbálnak a célállomásukra jutni, de a manőver koránt sem életbiztosítás. Legutóbb a Royal Air Maroc Guinea fővárosából, Conakry-ból Casablancába tartó járatát teljesítő Boeing 737-es futóműházában találtak egy holttestet.

A futóműaknában repülés közben a hypoxia, vagy a kihűlés miatt öntudatlan állapotba kerülő potyautasok sok esetben a leszállást megelőző, pár ezer lábon végrehajtott futóműnyitáskor, vagy a földetéréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből és ez végez velük, amennyiben nem haltak meg a kihűlés, vagy az oxigénhiány következtében.

Egy MD-11-es főfutójának ellenőrzése.

Volt viszont, aki szerencsés volt: idén áprilisban az Air France egyik járatán a potyautas Pointe à Pitre légikikötőjében mászott be a gépbe, amely Francia Guyanába, a cayenne-i Félix Eboué-repülőtérre tartott, és túl is élte a két és fél órás utat.