Visszavonta ajánlatát két érdeklődő, a megmaradt egyetlen kérővel tovább tárgyal a felszámoló a csődbe ment Germania eladásáról. Ha március végéig nem sikerül eladni a céget, akkor részenként próbálja meg értékesíteni.

Amikor még repült: a Germania egyik A319-ese (Fotó: AIRportal.hu)

A február 5-én pénzügyi nehézségei miatt leállt Germania megvételére már csak egyetlen ajánlat él – írja az Aerotelegraph.

A felszámolási eljárás megkezdésekor még harminc érdeklődő volt (a svájci egység rögtön talált új tulajdonost és tovább működik), közülük tízen átnézték a légitársaság könyveit is, végül február végére három vevőjelölt maradt, közülük kettő nemrég mégis elállt az üzlettől.

A felszámolóbiztos a napokban azt közölte, hogy a három legígéretesebb kérő közül az egyik nem tudta volna teljesíteni a Germania átvételének feltételeit, a másik pedig önmaga lépett ki a folyamatból.

Rüdiger Wienberg igazán sajnálatosnak tartja ezt, mert velük jutottak a legmesszebb a tárgyalások. Ezért most a megmaradt egyetlen jelentkező esetében azt kell megvizsgálni, hogy március végéig tudja-e teljesíteni a feltételeket – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hogy pontosan kikről van szó, és milyen feltételekről, arról nem tudni egyelőre. Korábban a felszámoló azt közölte, hogy egyben tartja a céget, a flottával és a munkavállalókkal, így rögtön újraindítható, amint tőkét kap. Vélhetően ez ügyben szabott feltételeket a szakember.

Ha március 31-ig nem sikerül lezárni az ügyletet, akkor a felszámoló részenként kezdi árulni a Germaniát: a karbantartócéget és a légitársasági üzemelés egy részét, a hozzá tartozó dolgozókkal.