Május 17-től közlekedik az Air Serbia Belgrádból a chicagói O’Hare repülőtérre, kezdetben hetente kétszer, majd június 12-től már háromszor. Emellett a légitársaság Európából egyedüliként repül december 9-től a kínai Tiencsin városába, a flottához egy második A330-200-as is csatlakozott.

A korábbi jugoszláv JAT utódja, a szerb nemzeti légitársaság több mint három évtizedes szünet után tér vissza Chicagóba.

Az útvonalon a légitársaság 21 business és 236 turista osztályú férőhelyet kínáló Airbus A330-200-asai repülnek majd.

A légitársaság közlése szerint a menetrendet úgy alakították ki, hogy belgrádi átszállással Athén, Bécs, Berlin, Bologna, Bukarest, Dubrovnik, Isztambul, Larnaca, Ljubljana, Prága, Pula, Podgorica, Róma, Szarajevó, Szkopje, Szófia, Tivat, Velence és Zágráb reptereiről is lehessen csatlakozni az újabb transzatlanti járatra. Az USA-ban a Jetblue-val és az American Airlines-szal kötött együttműködésnek köszönhetően kínálnak átszállási lehetőségeket.

Ennek köszönhetően a közvetlen járat nemcsak a szerb diaszpórának, hanem a szélesebb balkáni régiónak is kedvező lehetőséget biztosít.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Air Serbia

Mint ismert, a légitársaság még 2015-ben indította el járatait Belgrád és New York JFK között, így a chicagó-i immár a második transzatlanti útvonala lesz.

Az Air Serbia a közelmúltban jelentette be, hogy egy második Airbus A330-200-as is csatlakozik a flottájához, valamint december 9-én elindítja hetente egy alkalommal közlekedő járatait Belgrád és a kínai Tiencsin városa között. A szerb légicég egyedüli európai légitársaságként üzemel a kínai ipari és kikötővárosba.

A légitársaság második szélestörzsű repülőgépének függőleges vezérsíkjára Mihajlo Pupin, szerb származású tudós és feltaláló képét festették, míg az első repülőgépen Nikola Tesla képe látható.