Nyolc város kivételével eltűnt a Wizz Air menetrendjéből az összes budapesti járat március utolsó napjaiban és egész április hónapban. Szerda reggel a légitársaság megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy London-Luton, Eindhoven és Barcelona mellett Bázel, Dortmund, Stockholm (Skavsta), Szkopje és Szarajevó útvonalaik maradnak meg áprilisban Budapestről.

A jövő héttől csak London-Luton (napi 2), Eindhoven (napi 1) és Barcelona (heti 3) marad a Wizz Air budapesti bázisának menetrendjében április végéig – írta cikkében a Forbes.

Májusra egyelőre nem törölt semmit a foglalási rendszerből a Wizz Air. A következő két-három napban előbbieken felül még más célállomásokra is közlekedik néhány járata Budapestről, így aki jelenleg külföldön tartózkodik, és szeretne hazatérni, annak mielőbb érdemes ezekre (át)foglalnia.

Frissítés: Egy kedves olvasónk felhívta a figyelmünket arra, hogy a Forbes értesüléseivel szemben a Wizz Air saját honlapja számos egyéb útvonalra is adott ki elérhető járatokat március végére és áprilisra Budapestről, például Szarajevó, Szkopje, Podgorica, Dortmund, Bázel, Stockholm, Kijev, London Gatwick irányába. Ellenőrzésünk szerint a foglalási rendszerben ezek a járatok még kedden este és szerdán reggel is elérhetők voltak.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ügyben megkerestük a légitársaságot, szerda reggeli tájékoztatásukban azt írták, hogy London-Luton, Eindhoven és Barcelona mellett Bázel, Dortmund, Stockholm (Skavsta), Szkopje és Szarajevó útvonalaik maradnak meg áprilisban Budapestről.

A törölt járatokra repülőjeggyel rendelkező utasok az eddigi gyakorlat szerint viteldíj-visszatérítést kapnak.

Az egyes országok napról napra vezetnek be az emberek szabad mozgását és az utazást korlátozó intézkedéseket, így a helyzet rendkívül gyorsan változhat a megmaradt útvonalak esetében is.

Fotó: AIRportal.hu

Amint hétfőn beszámoltunk róla, márciusban eddig 30 százalékkal teljesítettek kevesebb járatot az egy évvel korábbihoz képest a Wizz Air gépei, és a flotta 85 százaléka mostanra már kényszerpihenőn van. A cég 15 százaléknyi megmaradt kapacitása a magyar, bolgár és román piaci jelenlétet tükrözi, de továbbra sincs kizárva a fapados teljes leállása. A légitársaság kedden jelentette be, hogy május 1-ig felfüggeszti a debreceni bázisának működését.

A Ryanair-csoport szintén kedden jelentette be, hogy felfüggeszti járatainak jelentős részét március 24-től, a légitársaság várakozásai szerint járataik áprilisban és májusban sem indulnak el a koronavírus-járvány miatt.