Új mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air: a cég köszöntötte hatvanmilliomodik utasát a lengyelországi útvonalhálózatán.

A jeles szám elérése alkalmából a szerencsés utas, akit a Varsóból Rómába tartó járaton köszöntött a légitársaság egy, a cég járatainak bármelyikére beváltható ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az első lengyelországi Wizz Air járat 2004 májusában szállt fel Katowicéből. A cég lengyel útvonalhálózata azóta is folyamatosan fejlődik, mára nyolc reptérről százhatvan járat közlekedik harminc országba.

2018-ban további egy-egy gépet telepít Varsóba és Katowicébe a Wizz Air, vagyis összesen huszonhat Airbus A320-as és A321-es repül majd az országból. A légitársaság összesen 10,5 millió ülést kínál idén, 19%-kal többet mint 2017-ben.

A plusz kapacitásra szükség is van, mivel csak idén huszonegy új útvonal indul, ezek közül
még ebben a hónapban megnyílik Katowicéből Faro, Harkov, Memmingen, Porto és Podgorica, utóbbi balkáni úti cél hamarosan Varsóból is elérhető lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság ezzel közvetve mintegy hatezer munkahelyet támogat, saját maga pedig több mint ezer szakembert alkalmaz az országban.

Száz gépes flotta

Mint arról beszámoltunk, a Wizz Air nemrég átvette századik repülőgépét, amely a HA-LTD lajstromjelű, azóta különleges festést kapott Airbus A321-200-as. A gép bemutatóján Váradi József vezérigazgató mérföldkőnek nevezete a száz gépes flotta elérését.

A tervek szerint 2019-től kezdődően öt év alatt 110 Airbus A321neo is forgalomba áll majd, nyolc év múlva pedig a „WIZZ@300” növekedési program keretében 281 repülőgépesre nő majd a magyar kötődésű diszkont cég flottája.

A cég emellett június 14-én nyitotta meg hivatalosan bécsi bázisát, az osztrák fővárosban ugyanis jelenleg zajlik a „fapados forradalom” amiből minden low-cost igyekszik kivenni a részét.