A március végétől kezdődő nyári menetrendben hetente háromszor repül Riga és Budapest között az Air Baltic.

A lett légitársaság Airbus A220-300-as repülőgépei hétfői, csütörtöki és szombati napokon közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Budapest Airport közösségi média oldalán megjelent közlés szerint. Később a járatok bekerültek a légitársaság foglalási rendszerébe is, e szerint az első járat március 27-én, hétfőn érkezik Budapestre.

A korábbi adatok szerint a 2023-as nyári menetrendben heti két járattal tervezte a visszatérést Budapestre az Air Baltic.

Fotó: AIRportal.hu

Hétfőnként és csütörtökönként a járat 11:25-kor száll fel Rigából és 12:20-kor érkezik meg Budapestre, majd 13 órakor indul vissza a lett fővárosba, ahol 16 órakor száll le. Szombatonként a járat másfél órával később közlekedik.

A légitársaság Airbus A220-300-as repülőgépei a menetrend szerint idefelé 1 óra 55 perc, visszafelé 2 óra alatt teszik meg a két város közötti távolságot, amely jóval gyorsabb, mint a korábban használt Bombardier Q400-as turbólégcsavaros típus esetében, amelynek utolsó példányát a napokban vonta ki flottájából a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.