Hetvenöt darab Boeing 737 MAX repülőgépre adott le rendelést az indiai Jet Airways, az első gépek már az ez év végén megérkezhetnek India legnagyobb nemzetközi légitársaságához.

A Boeing lapunkhoz eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a Jet Airways-zel 25 éve tart a kapcsolatuk, amelyet most újra megerősítettek a 75 darabos megrendeléssel. Mivel a közlemény nem tartalmaz konkrét típust, vagy bontást, így a listaáron számolt piaci értéket sem lehet pontosan meghatározni. A legnépszerűbb 8-as MAX-ok 117 millió dollárba kerülnek, ezzel kalkulálva 8,7 milliárd dollár lehet az üzlet értéke.

Forrás: Boeing

A Jet Airways 2015-ben indította el flottamegújítási programját, ennek részeként akkor 75 darab 737 MAX-et rendelt.

A jelenleg 120 gépes flottával rendelkező társaság 65 célállomásra repül, az új gépek elsősorban a belföldi forgalom bővülését fogják kiszolgálni.

A mostani újabb 75 darabos megrendeléssel 150-re nőtt a Jet Airways MAX-okra leadott rendelésének mértéke, ezen kívül további 10 Dreamlinert is kértek az indiaiak a Boeingtől. Az első MAX még idén csatlakozik az indiai cég flottájához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az amerikai repülőgépgyártó eddig mintegy 4400 darab 737 MAX-ot értékesített, ellenfele, az Airbus pedig 6 ezer A320neo családba tartozó gépre kapott eddig megrendelést.