Tizenhárom pályaműből választotta ki a HungaroControl szakmai zsűrije azt az öt innovatív projektet, amelyek értékes nyereményekért mérkőzhettek meg 2019. április 30-án, a társaság székházában. Az idei Student Innovation Challenge győztese a Budapesti Corvinus Egyetem AviNation nevű háromfős csapata.

A HungaroControl idén első alkalommal rendezte meg a Student Innovation Challenge című diákversenyt. Erre a szervezők olyan munkákat vártak, amelyek a termék- és szolgáltatásfejlesztésen keresztül hozzájárulnak az iparág fejlődéséhez, jövőjéhez.

Idén a távoli toronyirányítás (Remote Tower), illetve a drónok és azok forgalmi menedzsmentjét biztosító rendszeregyüttes (UTM) témakörökben vártak pályázatokat.

A versenyre tizenhárom pályamű érkezett, amelyek előzetes szakmai minősítését a HungaroControl kollégái végezték. A döntőbe jutó munkákat a K+F+I Platform tagjaiból álló zsűri értékelte.

A pályamunkák elbírálásánál a kidolgozottságát, a dolgozatok innovatív jellegét, a projektben rejlő üzleti potenciált és a megvalósíthatóság szempontjait vették figyelembe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A diákverseny első helyezettje a Budapesti Corvinus Egyetem AviNation csapata lett, a HungaroControl által nyújtott állami drónszolgáltatás című pályázati anyagukkal.

Forrás: HungaroControl

A zsűri értékelése szerint a nyertes csapat részletesen, jövőbemutatóan, innovatív módon vázolta fel a HungaroControl szerepét az UTM iparágban.

A dobogó második fokát a Budapesti Műszaki Egyetem 3 Aviators csapata foglalhatta el Repülő-védelmi drónflotta című pályaművével, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem LudovikaAirforce2 csapata pedig a harmadik helyen végzett, ők a Hologramos légiforgalmi irányítás multirTWR környezetben címen nyújtottak be pályamunkát.

A verseny során két különdíjat is kiosztottak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem SkyPainter, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SHM nevű csapatának hallgatói kapták az elismerést.