Naponta 55 belföldi járatán tesztel ingyenes internet-hozzáférést a Delta, beleértve a rövid és hosszú távú útvonalakat is. A kéthetes tesztperiódus alatt a légitársaság a utasok visszajelzéseire és a rendszer teljesítményére fókuszál.

Az ingyenes fedélzeti wifi kétségkívül hozzájárul az utazási élmény növeléséhez, mégis kevés légitársaságnál jellemző ez a szolgáltatás. Korlátlan fedélzeti internet-hozzáférést meglepő módon néhány prémium fapados légitársaság, mint a Norwegian vagy a Jetblue kínál. A hagyományos légitársaságok esetében általában meg van szabva az ingyenes internet-hozzáférés limitje: a Qatarnál ez 10 MB, az Emiratesnél pedig 20 MB, ami, valljuk be, nem túl sok. Az ezt meghaladó internet-használatért már fizetni kell, nem is keveset.

A Delta azonban megtette az első lépést a korlátlan és ingyenes wifi bevezetése felé: két héten keresztül biztosít hozzáférést naponta 55 járatán, hogy az utasok és személyzet visszajelzései alapján a lehető legjobb szolgáltatást vezethesse be a későbbiekben.

A tesztüzem alatt ugyan nem biztosított a video streaming, de a böngészés, levelezés, vásárlás, a közösségi média használata korlátlanul áll az utasok rendelkezésére.

“Több kell egy egyszerű bekapcsolásnál az ingyenes wifi-hozzáféréshez az egekben” – állítja a légitársaság a megfelelően kialakított wifi-rendszerre utalva (forrás: Delta)

“Az utasok hozzá vannak szokva ahhoz, hogy egy utazás során szinte mindig ingyenesen hozzáférhetnek az internethez, és mi úgy gondoljuk, hogy az internet-hozzáférésnek ingyenesnek kellene lennie repülés közben is” – jelentette ki a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tájékoztatás szerint a tesztelés kulcsfontosságú ennek a rendkívül összetett rendszernek a megfelelő kivitelezésében, hiszen sokkal több kreativitást, beruházást és tervezést igényel, mint egy egyszerű bekapcsolás, a szolgáltatás reklámszlogenje is erre utal.

Minden nap más és más járatokon teszteli a Delta az újdonságot. A járatok utasai emailen keresztül és a fedélzeten is értesítést kapnak az ingyenes wifi-használatról.

A Delta járatain jelenleg is elérhető az ingyenes üzenetküldés, ezenkívül az utasoknak lehetősége van fizetős internetet is igénybe venni. A jövőben remélhetőleg ez a szolgáltatást már ingyenes lesz, jelentősen hozzájárulva az utasok elégedettségéhez.

Az AIRportal.hu eddigi tapasztalatai szerint sok légitársaságnál a fedélzeti internethozzáférés sávszélessége és stabilitása sem teszi lehetővé az ingyenességet. Ugyanis amíg az ingyenes 10-20 MB-okat el nem használják az utastársak és az út elején mindenki egyszerre próbálkozik feljutni az internetre, addig szinte használhatatlan a szolgáltatás.