Június 18-án, a Paris Air Show második napján kihirdette évente készülő, a világ legjobb légitársaságainak százas ranglistáját a brit Skytrax elemzőcég. Az első helyezett idén is a Qatar Airways lett.

Forrás: Qatar Airways

A világ legjobb légitársasága a Qatar Airways lett 2019-ben a Skytrax elemzőcég felmérése szerint.

A második helyen a Singapore Airlines, harmadik helyen peidg a japán ANA All Nippon Airways végzett.

Az elmúlt két évhez hasonlóan a dobogóra nem fért fel újabb légitársaság, mindössze a helyezések változtak 2018-hoz és 2017-hez képest.

A Qatar Airways immár ötödik alkalommal végzett az első helyen a Skytrax évente ismétlődő felmérésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi dobogósok:

2018: 1. Singapore Airlines, 2. Qatar Airways, 3. ANA All Nippon Airways,
2017: 1. Qatar Airways, 2. Singapore Airlines, 3. ANA All Nippon Airways,
2016: 1. Emirates, 2. Qatar Airways, 3. Singapore Airlines.

Az idei listán a 4. a Cathay Pacific, az 5. az Emirates, a 6. az EVA Air, a 7. a Hainan Airlines, a 8. a Qantas, a 9. a Lufthansa, a 10. pedig a Thai Airways lett.

Az európai légitársaságok közül a Swiss a 13., az Austrian Airlines a 15., a KLM 18., a British Airways a 19. helyen végzett.

Európában a Lufthansa lett a legjobb

A Skytrax a Top 100-as lista mellett számos kategóriában rangsorolja a légitársaságokat, üzleti modellek szerint, régiónként és az egyes szolgáltatásokat tekintve is kihirdetik a legjobbakat.

Európa legjobb légitársasága a Lufthansa lett, de a világlistán tavaly elért 7. helyezéséhez képest kettőt visszacsúszott.

A legjobb low-cost légitársaságnak az Air Asia bizonyult, második az easyJet, harmadik a Norwegian. A legjobb low-cost long-haul légitársaság a Norwegian lett.

A legjobb regionális légitársasággá a Bangkok Airt, a legjobb szabadidős légitársasággá pedig az Air Transatot választották. A legjobb légiszövetségként idén a Star Alliance-t nevezte meg a Skytrax.

A legjobb business class díját is a Qatar Airways vitte

A legjobb első osztállyal a Singapore Airlines, a legjobb üzleti osztállyal a Qatar Airways, a legjobb prémium turista osztállyal a Virgin Atlantic, a legjobb turista osztállyal pedig a Japan Airlines gépeinek fedélzetén találkozhatnak az utasok.

A szolgáltatási színvonal javulásában a legjobb eredményt 2019-re a Philippine Airlines érte el.

A légiutas-kísérőket minősítő listán az európai légitársaságok közül az Austrian Airlines személyzete lett a legjobb, a világon pedig a Singapore Airlines fedélzeti dolgozói.

A legtisztább fedélzetre a EVA Airways gépein számíthatnak az utasok. A legjobb fedélzeti szórakoztatórendszert az Emirates kínálja, mögötte a Qatar Airways és a Singapore Airlines végzett ebben a kategóriában.

A legjobb reptéri szolgáltatást a ANA All Nippon Airways nyújtja utasainak világszerte.

A legjobb független reptéri lounge a Plaza Premium Lounge lett a londoni Heathrow kettes terminálján.