Egy potyautas holttestét találták meg a hatóságok a KLM egyik Airbus A330-200-as repülőgépének futóműaknájában.

A repülőgép előzőleg a légitársaság Lagos – Amszterdam járatát teljesítette, az elrejtőzött férfi nem élte túl a mintegy hétórás repülést.

A holland hatóságok vizsgálatot indítottak a potyautas személyazonosságának és a halál pontos okának megállapítása érdekében.

Forrás: fr24.com

Jellemzően az afrikai országokból Európába induló járatokon időről-időre megpróbálkoznak egyesek az utazás ezen, kevés túlélési eséllyel kecsegtető formájával.

A futóműaknában utazómagasságon uralkodó rendkívül alacsony hőmérséklet és légnyomás következtében a kihűlés és az oxigénhiányos állapot (hypoxia) a legtöbb esetben még út közben végez a potyautasokkal. Még ha ritkán túl is élik ezeket a körülményeket a próbálkozók, az bizonyos, hogy öntudatlan állapotba kerülnek, és a leszállást megelőzően végrehajtott futóműnyitáskor, vagy a földet éréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tavaly év elején például egy halott gyermeket találtak a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France egyik Boeing 777-es repülőgépének futómű-aknájában, amely az elefántcsontparti Abidjanból érkezett Franciaországba, de 2019-ben is beszámoltunk több hasonló esetről.