A Los Angeles-i magyar főkonzulátus közzétette a Wizz Air Airbus A321neóival április 1-jére tervezett mentesítő járatok menetrendjét és feltételeit. A jegyek 880 dollárba kerülnek, és általában a Wizz Air szabályai az irányadóak.

A konzulátus Facebook-bejegyzésében azt írta, két járat indul április 1-jén, amelyek az Egyesült Államokban és Kanadában lévő turistákat hozzák haza. A repülőgépekre a turistaként vagy látogatóként érkezett magyar állampolgárok és a velük utazó magyar vagy olyan külföldi családtagjaik szállhatnak fel, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel. Magyar családtaggal nem együtt utazó külföldi állampolgárok a gépen nem utazhatnak.

A repülőjegy ára 880 amerikai, vagy 1240 kanadai dollár, ez a bevétel nem a Wizz Airt illeti, a kormányhoz jut el, amely megtéríti a Wizznek a járatok teljes költségét.

Fotó: AIRportal.hu

Az utasok fejenként egy 20 kilogrammos bőröndöt adhatnak fel, és – ahogy normál kereskedelmi Wizz-járaton is – egy 40x20x30 cm-es kézitáska vihető a fedélzetre, egy darab 55x40x23-as kabinbőröndöt csak együtt utazó két fő vihet fel.

Minden másban a Wizz Air általános szabályai az irányadóak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyik járat április 1-jén helyi idő szerint 16.35-kor indul el Miami Nemzetközi Repülőtérről, Chicago – O’Hare-ről 19.30-kor indul tovább, Toronto – Pearsonról pedig 22.40-kor száll fel.

Fotó: AIRportal.hu

A másik járat Los Angelesből indul el szintén 1-jén 12.30-kor, a gép New York – JFK-ről 21.35-kor száll fel, majd Budapestre érkezik. A technikai megállókat a konzulátus nem közölte.

Nyomatékosan felhívták a figyelmet, hogy minden bajba jutott magyar jöjjön haza ezekkel a gépekkel, mert Magyarország nem küld több mentesítő járatot.

Az utazás előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek határideje keleti parti idő szerint hétfő este 8 óra.

Cikkünk megjelenése után közölte a Budapest Airport, hogy Torontóba mentesítőjárat indul, Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere ezzel kapcsolatban lapunk megkeresésére azt mondta, a Chicagóba tartó gép áll majd meg Torontóban, a Los Angeles-be repülő másik Airbus A321neo üresen repül ki.