Egy repülőgéppel 15 példányosra bővíti magyarországi flottáját a Wizz Air, két új úti cél, a dániai Koppenhága és az egyiptomi Sarm es-Sejk kerül be hazai kínálatába, emellett több útvonalon is növeli a járatok sűrűségét.

A Wizz Air keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a légitársaság idén újabb repülőgéppel bővíti itthoni flottáját, így összesen 15 repülőgépet állomásoztat Magyarország területén: tizennégyet Budapesten, egyet pedig Debrecenben.

Ősszel két új úti céllal bővül a kínálat, Budapest és Koppenhága között október 1-től naponta (Malmö helyett), míg Budapest és Sarm es-Sejk között október 30-től hetente két alkalommal, hétfői és pénteki napokon közlekednek majd a Wizz Air járatai.

Emellett a légitársaság azt is bejelentette, hogy számos budapesti útvonalán sűrít: a heti járatszámot tekintve Tenerife 2-ről 4-re, Alicante​ 3-ról 4-re, Madrid heti 5-ről 7-re, Barcelona 9-ről 11-re, Nápoly 3-ról 5-re, Bari 5-ről 7-re, Róma 9-ről 11-re, Berlin​ 7-ről 9-re, Bázel 5-ről 7-re, Athén 4-ről 5-re, Dubaj 4-ről 5-re, Hurghada 1-ről 2-re, míg Dzsidda 2-ről 3-ra bővül.

Váradi József vezérigazgató kijelentette, hogy a Wizz Air az egyik legjobban teljesítő légitársaság Európában, az iparágban a legkevesebb járattörléssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A tavalyi nyár kihívásaiból tanultunk, az idei szezonra nagyobb tartalékokkal készülünk, és mindent megteszünk, hogy még magasabb szintre emeljük szolgáltatásunk minőségét” – tette hozzá.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air a 2024-es pénzügyi évben tovább kívánja erősíteni pozícióját Európa leggyorsabban fejlődő légitársaságaként – hangzott el. Közel 1000 útvonalon több mint 50 országba kínál megfizethető árú utazási lehetőséget, amellyel idén 67 millió utast fog elrepíteni kedvelt úti céljára.

A tervek szerint a vállalat az időszak végére a járvány sújtotta évekhez képest megduplázza, vagyis 8000 főre bővíti munkatársai számát, a pénzügyi év végére 200 repülőgépre bővíti flottáját, amelynek 50 százaléka Airbus A321neo repülőgépekből áll majd.

A Wizz Air első magyarországi járata 2004 júniusában szállt fel, azóta az országból több mint 43 millió utast szolgált ki a légitársaság, amely Budapestről és Debrecenből összesen 68 útvonalat kínál, 29 különböző országba.