Az orosz Ural Airlines bejelentette, hogy Oroszország negyedik legnagyobb városából járatot indít Budapestre.

A légitársaság közlése szerint repülőgépei szeptember 5-től hetente egy alkalommal, vasárnaponként repülnek Budapest és Jekatyerinburg között.

Az U6 7229 járatok helyi idők szerint vasárnaponként reggel 6 órakor indulnak Jekatyerinburgból, és 7 óra 35-kor landolnak Budapesten. A visszaúti járatok U6 7230 számmal 8 óra 25-kor szállnak fel Ferihegyről, és 15:45-kor érkeznek meg Jekatyerinburgba.

Az útvonalon Airbus A320-as gépeivel üzemel majd a légitársaság, a menetrend szerinti repülési idő mintegy négy és fél óra. A járatokra már lehet foglalni az Ural Airlines weboldalán.

Fotó: AIRportal.hu

Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnagyobb városa Moszkva, Szentpétervár és Novoszibirszk után. A város a szverdlovszki terület és egyben az uráli szövetségi körzet központja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Július elején Szijjártó Péter oroszországi látogatásán közölte, hogy közvetlen légi összeköttetés létesül Jekatyerinburg és Budapest között.

A légitársaság a Moszkva melletti Zsukovszkij repülőtérről 2019. december végétől repült Ferihegyre, korábban pedig 2012 őszén rövid ideig üzemeltetett már járatokat Jekatyerinburg és Budapest között is hetente egy alkalommal.