Egy új repülőtéri terminálépület és környezete, valamint új futópálya és kapcsolódó burkolt felületek megtervezésére írt ki közbeszerzési eljárást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Szeptember 10-én indított nyílt pályázatot a város önkormányzata település nemzetközi repülőterének fejlesztésére, a terveket 2021. november 23-án délig kell benyújtani a jelentkezőknek új terminálépületre és környezetére, valamint új futópályára és kapcsolódó burkolt felületekre.

A fejlesztést évi 3 milliós utasforgalomra tervezi az önkormányzat.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kiírás szerint a repülőtér területén belül új gépállások, egy bővíthető utasforgalmi épület, egy eszköztároló, parkoló és egy havasbázis kialakítását tervezi a tulajdonos.

A tervezési feladat három fő része:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  1. Új futópálya és gurulóút rendszer
  2. Új utasforgalmi terminál és környezetének kialakítása
  3. Kisgépes zóna

A pályázat kiírója 2021. szeptember 27-én, 10 órakor tart helyszínbejárást.

Amint korábban megírtuk, az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni reptér újabb állami támogatását, az üzemeltető új futópálya tervezését és engedélyeztetését, tűzvédelmi, informatikai és utasbiztonsági fejlesztéseket finanszírozhat a 2,5 milliárd forintos forrásból.

Az önkormányzat szeptember elején szintén közbeszerzést írt ki a Debreceni Nemzetközi Repülőtér részére 2 darab nagy teljesítményű, habbal oltó tűzoltógépjármű beszerzése.