Egészséges és különleges összetevőket tartalmazó ételkínálatot vezet be a Qantas a hamarosan induló, több mint tizenhét órásra tervezett Perth-London járatain. A menüsorral az időzóna-váltás problémáit, a jetlag hatásait igyekszik csökkenteni a légitársaság.

A sydney-i egyetem egyik kutatóintézetével együttműködésben alkotta meg az ausztrál légitársaság, a Qantas azt az új menüsort, amelyet a március 24-től startoló Perth-London leszállás nélküli járaton kínálnak majd. Ezeket az utakat a cég újonnan érkező Boeing 787-9-esenek egy része teljesíti majd, amelyek közül egy speciális festést kapott.

A 17,5 órásra tervezett, maratoni úton a különleges összetevők segítik majd az utasokat abban, hogy könnyebben viseljék az időzóna-váltást, azaz a jetlag következményeit.

Klinikai alvásspecialistákkal, táplálkozási szakértőkkel és más orvosokkal közösen a szervezet vízháztartásának megőrzését, a pihenést segítő ételsort állított össze a Qantas.

A menüben többek között probiotikus gyümölcslevek, speciálisan válogatott, relaxáló gyógynövénytea (amelyben verbéna, kamilla és citromfű is van), az ételek összetevői között sok zöldség (köztük a hidratációt segítő uborka, zöld levelesek, eper és zeller) található.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett bizonyos összetevőket, mint például a chili, csak egy bizonyos adott napszakban kínálnak, de lesznek könnyebb ételek, mint a tonhalsaláta, és az emésztést segítő kombucha (organikus, élő kultúrát tartalmazó probiotikus ital) is.

Az alvás idejére időzítve pedig az ellazulást segítő aminosavakban gazdag forró csokoládé is kérhető lesz. A tájékoztatás szerint bizonyos, megszokott összetevőket kihagynak az ételekből, helyettük mások viszont bekerülnek.

A légitársaság várakozásai szerint a szakértőkkel összeállított fedélzeti ellátás jótékonyan hat majd az utazókra, de készülnek további előzetes felmérésekre is.

Ugyanis törzsutasok közreműködésével, a testen viselhető műszerekkel vizsgálják, hogy egy hosszú távú járaton milyenek az alvási mintázatok, a mentális állapot, az étkezési szokások és a hidratáció.