Az Európai Unió jóváhagyta, hogy az Easyjet megvegye az Air Berlin egy részét, belföldi és nemzetközi járatokat indítva a német fővárosból.

Nem lát kifogásolnivalót, ezért jóváhagyta a versenyhatósági vizsgálat alapján az Európai Bizottság, hogy az Easyjet átvegye a csődbe ment Air Berlin egy részét – jelentette az aero.de portál.

A kedden nyilvánosságra hozott döntés szerint az ügylet nem befolyásolja károsan a piaci versenyt, és a vizsgálat alapján az Easyjet kibővítheti jelenlétét a német fővárosban, hogy új járatokkal szolgálja ki a fogyasztókat.

Elindíthatja Berlin-Tegelről a járatait a brit fapados (Fotó: AIRportal.hu)

Mint arról beszámoltunk, a csődbe ment és október végén leállt Air Berlin huszonöt gépét venné át személyzettel és reptéri résidőkkel együtt a brit fapados. Nemrég pedig bejelentette a cég, hogy januártól el is indítja német belföldi és a nemzetközi járatait a Tegel reptérről, köztük Budapestre is. Ismert, a másik, schönefeldi légikikötőben már jelen van az Easyjet.

Az Európai Bizottság viszont még vizsgálódik a Lufthansa ügyében, amely jóval nagyobb részt venne át az Air Berlinből. Várhatóan december 21-ig folyik az elsődleges vizsgálat, és korábban a Lufthansa azt közölte, kész reptéri résidőket is visszaadni, hogy a hatóságok jóváhagyják az ügyletet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bizottság egyébként minden olyan cégösszeolvadás esetében illetékes, amely Európa-szerte hatással van a fogyasztókra.