A vietnami hibrid légitársaság, a Bamboo Airways tulajdonosa bejelentette, hogy 2020 elején járatot indítanak Boeing 787-9-eseikkel Hanoi és Prága között.

Az idén tavasszal a cseh főváros repterének képviselőivel aláírt szándéknyilatkozat eredményt hozott, a vietnami hibrid légicég, a Bamboo Airways 2020 elején járatot nyit Hanoi és Prága között a tulajdonos FLC Holdings tájékoztatása szerint – írja a Flightglobal.

Az útvonalon a légitársaság jövőre érkező Boeing 787-9-esei hetente háromszor járnak majd, és nem csak turista, hanem üzleti és első osztályú kabinrészt is kínálva.

Grafika a cég leendő Dreamliner típusáról (Forrás: Boeing)

A cég – amely kedvező jegyáraiban fedélzeti kiszolgálást, ingyenes ülőhely-választást is kínál – a Simple Flying tavaszi írása szerint három osztályos elrendezésben, 302 utas szállítására kialakítva állítja majd üzembe a Dreamliner középső típusváltozatát.

Emellett a légitársaság honlapján is az szerepel, hogy terveznek első osztályt az új generációs szélestörzsű fedélzetén, ami még egy hibrid cégtől is meglepő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a beszerzendő összesen 30 darab 787-9-es első példányai pontosan mikor érkeznek meg a flottába, és hogy ennek függvényében a prágai járat mikor indul. Az első húsz darab szerződésének 2018 nyári aláírásakor az hangzott el, hogy a gépeket 2020 áprilisától kapja meg a Bamboo.

A légitársaság alig egy éve működik, de már viszonylag kiterjedt belföldi és régiós járathálózattal rendelkezik, A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel a flottájában, amelybe folyamatosan érkeznek az 50 megrendelt A321neo példányai is.