Évi 300 000 tonnára növeli teherszállítási kapacitását a budapesti repülőtér a Cargo City fejlesztésével, amely 6500 négyzetméteres raktárral, 2000 négyzetméter irodával, valamint élő állatok fogadására is alkalmas, fedett területtel bővül. A tervek szerint a jövő év végére elkészülő létesítmény kivitelezésre a Merkbau magyar építőipari vállalatot kérte fel az üzemeltető.

A bővítéssel a Cargo City kapacitása eléri az évi 240 000 tonnát, emellett az 1-es terminálon a DHL, a UPS és a FedEx integrátor létesítmények pedig 60 000 tonnát kezelnek.

A Cargo City forgalmi előterének bővítése már korábban megkezdődött, a jövő évi nyári menetrend végére duplájára bővül, így egyszerre négy F-kategóriájú repülőgépet lesz képes kezelni.

Forrás: Budapest Airport

A Cargo City raktárcsarnoka 6500 m²-rel bővül, az épület félemeleti szintjén pedig 2000 m²-en irodákat hoznak létre.

Az épülethez kapcsolódik egy 6000 m²-es, járművek és kiszolgáló eszközök közlekedésére, rakodásra, valamint áru tárolásra is alkalmas előtér, valamint egy 1450 m²-es multifunkcionális, élő állatok fogadására kialakított, előtetővel fedett terület a reptérüzemeltető lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Budapest Airport

A projekt munkálatai ebben a hónapban kezdődnek, a kivitelezésre a Merkbau magyar építőipari vállalatot kérte fel a reptérüzemeltető.

A céggel 2019-ben már együttműködött a reptérüzemeltető.

A tervezési és építési projekt célkitűzése, hogy az épület a jövő év végéig megkapja a használatbavételi engedélyt.