Az eddigi hét nap helyett, csak ötnapos rendezvény lesz a következő Farnborough International Airshow. A nyílt hétvége helyett, a nagyközönség csak pénteken tekintheti meg a vásárt.

Farnborough International Airshow

A szervezők – ahogy írták – szeretnének visszatérni a rendezvény gyökereihez, amely azaz a szakma számára szervezett kereskedelmi fókuszú kiáltáshoz, amely pilóták, mérnökök és feltalálók új nemzedékeit inspirálhatja.

A kétévente megrendezésre kerülő – hagyományosan 7 napos – esemény ezért 2020-ban már csak hétfőtől péntekig tart majd.

A nagyközönség az eddigi nyílt hétvége helyett pedig csak pénteken léphet a vásár területére, ahol viszont a bemutató csarnokokban találkozhatnak a kiállítókkal és termékeikkel. A korábbi években több kiállító csak a szakmai napokon repült, sőt voltak olyanok, akik teljesen el is hagyták a show területét a nagyközönség számára nyílt napokra.

A szervezők célja ezzel az, hogy megerősítsék a bemutató azon szerepét, amely az új generációt megismerteti a légiközlekedési iparág szereplőivel és lehetőségeivel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Gareth Rogers vezérigazgató elmondta, hogy biztosan lesznek akik csalódottak a változás miatt, ám a kiállítók és kereskedők számára ez a rendezvény az üzletről szól.

A Farnborough International Airshow tavaly 112 országból több, mint 1500 kiállítót és 80 ezer látogatót fogadott. A 2020-ban a vásárt július 20-24. között tartják és mindegyik nap programjában szerepel majd légibemutató is.

Le Bourget szervezői másként gondolkodnak

A FlightGlobal információ szerint a Paris Air Show szervezői nem osztják angol kollégáik véleményét. A francia cégcsoport soha nem gondolkodott el a nyílt hétvége törléséről. Sőt a kérdés még csak fel sem merült a szervezés során, mivel nincs kétségük nyilvános napok hasznossága felől.

Szerintük a rendezvényükön helye van mind a szakmai, mind a nagyközönség számára is nyitott napoknak, mindkettő más-más hozzáadott értéket képvisel. A civilek felé nyitás mindig is a Paris Air Show része volt, ahol sok jelenlegi mérnök, pilóta és a légiközlekedés más területein dolgozó ember talált rá a hivatására.

Idén Le Bourget június 17-23. között lesz hangos a repülőgépek zajától, a nagyközönség ebből június 21-23. között látogathatja meg légibemutatóval egybekötött kiállítást.